Products Category > Salami > Salame Felino IGP half

Description

Salame Felino IGP is a Product of old tradition, never out of fashion. A pure pork salame from Felino, a small town located in the green valley in the province of Parma, full of forests where herds of pigs were raised in an ancient past and where this special aged sausage has been produced for centuries. Salame Felino is made according to the ancient art of salame, in fact to prepare it uses pure thigh pig meat, carefully selected. The meat is mixed with salt, spices and natural aromas. The salame should contain 25-30% fat and hard fat is preferred. After the meat is coarsely ground, salt, whole peppercorns, garlic and white wine are added. The salame is then stuffed by hand into a pork casing, which gives it its characteristic uneven width. After some months of seasoning on the gut will appear the typical marks of grey-black mould. It is then aged slowly and the final product should be soft, with a sweet taste and delicate aroma. It is sold in half and in a vacuum pack so this means that it is useful for sales in a smaller number and for the creation of gift box.


INGREDIENTI

carne di suino, sale, vino bianco secco, pepe nero, aromi naturali, destrosio, zucchero, antiossidante: ascorbato di sodio (E301); conservanti: nitrato di potassio (E252), nitrito di sodio (E250).


Valori nutrizionali medi per 100g:
Energia
1845 kJ / 445 kcal
Grassi
37 g
di cui acidi grassi saturi
15 g
Carboidrati
1 g
di cui zuccheri
0.1 g
Proteine
27 g
Sale
4 g

Code: 2SFPSV 
Average weight: 350 gr
Pieces for boxboard: 12 pz
 


  • 2023 DIC 15
    MARCA 2024

    SHOW YOUR BUSINESS POTENTIAL

    PARMAFOOD GROUP ti aspetta a Bologna dal 16 al 17 Gennaio 2024 per la 20sima edizione di MARCA. Vieni a scoprire tutte le nostre immancabili novità! PAD 29 - STAND F/44 - G/43

  • 2023 SEP 15
    ANUGA 2023

    TASTE THE FUTURE 

    PARMAFOOD GROUP ti aspetta a Colonia dal 7 al 11 Ottobre per l'edizione 2023 di ANUGA.

    HALL 5.2 - BOOTH E059

  • 2023 AUG 09
    IL SALONE DEL CAMPER 2023

    TERRE DUCALI ti aspetta al SALONE DEL CAMPER dal 9 al 17 Settembre 2023. Ti aspettiamo al Padiglione 02 Stand J 076.

  • 2023 AUG 02
    BILANCIO DI SOSTENIBILITA' 2022

    Da oggi potete scaricare il Bilancio di Sostenibilità 2022.


    Per noi del gruppo Parmafood il Bilancio non è un attestato ma uno strumento di cambiamento: vogliamo fare sempre di più, sempre meglio.

  • 2023 JUN 29
    WAVY AND SOFT SLICES FOR HO.RE.CA


    Pre-sliced Charcuterie tray of 500 g

    We are glad to present you the preview of our new commercial proposal for the Ho.Re.Ca channel:

  • 2023 APR 15
    PLMA 2023

    PARMAFOOD GROUP ti aspetta a PLMA 2023 presso RAI EXHIBITION CENTRE Amsterdam dal 23-24 maggio 2023. Presenteremo tutte le nostre immancabili novità presso Padiglione 1 Stand 1.E91.

  • 2023 APR 14
    TUTTO FOOD 2023

    PARMAFOOD GROUP ti aspetta a TUTTO FOOD 2023 presso fieramilano (Rho) dal 8-11 maggio 2023. Presenteremo tutte le nostre immancabili novità presso Padiglione 4 Stand S13/T16.

  • 2023 APR 13
    MACFRUT 2023


    PARMAFOOD GROUP ti aspetta a MACFRUT 2023 presso l’EXPO CENTRE dal 3 al 5 Maggio 2023. Presenteremo tutte le nostre immancabili novità presso il Padiglione B1 Stand 190.


  • 2023 MAR 27
    SANDWICH & SNACK 2023


    PARMAFOOD GROUP ti aspetta presso il Paris Expo Porte de Versailles - Pavillon 7.1 dal 12 al 13 Aprile 2023. Presenteremo tutte le nostre immancabili novità presso lo stand D04.


  • 2023 MAR 26
    CIBUS CONNECT 2023

    PARMAFOOD GROUP ti aspetta presso le Fiere di Parma 29 - 30 Marzo 2023. Siamo lieti di presentare tutte le nostre novità presso:

    PADIGLIONE 05 - STAND M003

  • 2022 JUN 30
    PREMIO NAZIONALE PER L'INNOVAZIONE

    Terre Ducali vince il premio nazionale per l’innovazione

    Roma – Il prosciuttificio San Michele (Terre Ducali) azienda di Parmafood Group, è tra i 45 campioni dell’innovazione che hanno ricevuto il premio nazionale per l’innovazione ‘Premio dei premi’...

  • 2016 MAR 24
    OUR STROLGHINO LEADERSHIP!

    Terre Ducali offers the Strolghino di culatello already peeled, vacuum packed and ready to be sliced. Due to the great demand, we added this packaging version to the ones already existing.

     

     



  • 2015 JUN 19
    A TUTTOFOOD EDITION MARKED BY AWARDS

     

    Thanks to our products we have been honored with two awards during the last edition of Tuttofood.    

     


  • 2015 JUN 19
    CHEESEBURGER

    Ingredients for 4 buns

    - 150 g “0” flour
    - 100 g Manitoba flour
    - 70 g refreshed sourdough
    - 1 teaspoon of sugar
    - 110 ml milk
    - 4 g salt
    - 10 g butter

    ... continue

  • 2015 JUN 19
    STROLGHINO WITH ITS CUTTING BOARD


     


  • 2015 APR 03
    TERRE DUCALI GOES TO SUMMER FANCY FOOD
     

    We are happy to announce our partecipation in the this great exhibition in the Big Apple !

     


  • 2015 FEB 26
    A TASTE WITH ALL THE SALAMI TERRE DUCALI


      


    Are you looking for some
    new product to taste with
    your friends or to offer to
    your customers during
    the happy hour?
     
         



  • 2014 JUL 28
    HPP ITALIA: BORN OF HIGH PRESSURE PROCESSING

      

    Fresh cured meat, with longer shelf-life and no additives, meeting the highest food safety standards.
    These are the desires of any
    consumer. A dream?
    Not anymore.

  • 2014 APR 27
    IL PAGNOTTO, RANGE OF FRESH ITALIAN SANDWICHES