A TUTTOFOOD EDITION MARKED BY AWARDS AND INNOVATION FOR TERRE DUCALI AND PARMA IS
 

 


Thanks to our products we have been honored with two awards during the last edition of Tuttofood. What makes us particularly proud is the Quality Award, bestowed by the Salumi & Consumi magazine for the category “Meat and Cured Meats” to our Salame Felino IGP. Which is our secret? We use exclusively carefully-selected pure pork leg meat and add hard fatty parts – in a proportion of 25-30%. Then we combine our special mix of salt and peppercorns and, right before filling the cold cut, a mixture of pepper and garlic, crushed and dissolved in dry white wine. Terre Ducali has also been awarded for the best pre-sliced product packaging for its 60 g cold cuts trays.

 

Tuttofood has also provided the ideal setting to present to GDO buyers in Milan some exclusive new products: in particular the new Pagnotto “Il Galletto”, produced by Parma Is and characterized by a rich stuffing made of chicken strips, shredded carrots, salad and yogurt sauce, and the fresh APERìt line: gourmet products perfect as snack or appetizer and with unmatched features on the market, thanks to the combination of the Darfresh packaging system and high-pressure technology, which blends aesthetic look, usability and food safety.


 After the great success accomplished during Tuttofood, in the coming days Terre Ducali will fly to New York to take part in the Summer Fancy Food Show, whose 2015 edition, running from 28th to 30th June, is entirely dedicated to Italy. This will be an opportunity for us to grow on the North American market, which is very sensitive to the appeal of Italian agri-food products; as a matter of fact, the imports in the USA of made-in-Italy food products has increased by 20% in the first 2015 quarter.


  • 10 GIU 2021
    PARTNER DELLA CULTURA

    TERRE DUCALI Dal 5 all'11 Giugno sarà partner di TorculariaBookFestival. Festival della conoscenza, parte del programma di Parma Capitale Italiana della Cultura 2020-21. Interverranno figure del panorama culturale e Lectiones Magistrales

    Pertner della Cultura.
  • 26 MAG 2021
    INNOVAZIONE SOSTENIBILE

    PARMAFOOD GROUP partecipa all’evento nazionale ‘Innovation Days, la fabbrica del futuro’, organizzato da Il Sole24 Ore e Confindustria. L’intervento di presentazione del Ceo, Giulio Gherri, è previsto Giovedì 27 maggio verso le 15.00/15.30. 

    Innovazione e sostenibilità
  • 10 MAG 2021
    UNA STORIA 100% ITALIANA

    Terre Ducali ha preparato per te un piatto che fa festa con eleganza e semplicità. Soffici fette, posate a mano che si staccano facilmente una ad una. Prova le nostre specialità, la prima linea di affettato 100% italiano. 

    Sapore, gusto e design tutto italiano.

    Scopri la gamma >

  • 18 APR 2021
    SCALDA E GUSTA!

    Scopri la nostra sfiziosa linea di prodotti, classici affettati della salumeria ed i nuovissimi straccetti di carne che si possono gustare al meglio scaldati al microonde: un modo per re-inventarne il consumo e assaporare delle vere golosità. >

  • 31 LUG 2020
    INNOVAZIONE COSTANTE

    Il Prosciuttificio San Michele e Parma IS investono 13,5 milioni di euro per ampliare e innovare l’attività

    Leggi l'articolo completo >

  • 01 GIU 2020
    SICUREZZA ALIMENTARE

    Coronavirus, la sicurezza nella produzione di carni e salumi.


    Guarda il video >


  • 22 GEN 2020
    TERRE DUCALI E IVSI

    TERRE DUCALI aderisce al Manifesto dell'Istituto di Valorizzazione Salumi Italiani.


    Scopri di più.


  • 07 GEN 2020
    TERRE DUCALI TI INVITA A MARCA 2020

    HALL 26 STAND B6


    Terre Ducali ti invita a MARCA 2020 presso Bologna fiere, dal 15 al 16 Gennaio.


    Nell’occasione potrai scoprire ed assaggiare le nostre novità Strade Golose!


  • 25 NOV 2019
    INAUGURAZIONE BOTTEGA

    Ti aspettiamo nel mondo di 
    Pane e Strolghino sabato 30 Novembre, 
    in strada G. Garibaldi 11/C, Parma, davanti al Teatro Regio a partire dalle ore 17:00.

    Unisciti a noi per una degustazione dei nostri prodotti e un brindisi inaugurale!
  • 26 SET 2019
    ANUGA 2019, TASTE THE FUTURE!

    Terre Ducali invite you to the ANUGA 2019 in Cologne, 05-9.10.2019.

    SATND D065 HALL 5.2
     
    Come and discover our specialities!